Зараз найкращий час для РФ звільнити Сенцова — австралійський депутат

Зараз найкращий час для РФ звільнити Сенцова — австралійський депутат

Укрінформ
Депутат парламенту австралійського штату Новий Південний Вельс Люк Фолі закликав РФ звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу парламенту штату.

“Я приєднуюся до багатьох тисяч голосів по всьому світу, які закликають до негайного звільнення Сенцова з морозної російської в’язниці”, - заявив парламентарій.

За словами Люка Фолі, його виборці піднімали питання щодо звільнення Сенцова під час спілкування. Беручи до уваги їх думку, а також позицію світової спільноти Люк Фолі закликає Австралію посилити тиск на РФ у справі звільнення Сенцова.

У своїй заяві депутат відзначив, що звинувачення проти Олега Сенцова сфабриковані.

Читайте також: Канада вітає рішення про вручення Сенцову премії Сахарова

“Сенцову лише трохи за сорок. Він одружений і має двох дітей. Він не зробив нічого поганого, він невинуватий. Перед ним повне і творче життя. У нього є сім’я, про яку потрібно піклуватися. У нього є фільми. Я кажу своє слово на підтримку Сенцова. Я сподіваюся, що всі члени цього парламенту поділяють мою точку зору щодо того, що зараз найвідповідніший час для РФ, аби зробити правильний і благородний вчинок та негайно звільнити Сенцова”, - наголосив парламентарій.

Парламентська заява Люка Фолі була підтримана українською громадою Сіднея. Їі також високо оцінило Посольство України в Австралії.

фото: Mediazona

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-