Денісова підтвердила, що Сенцов припинив голодування

Денісова підтвердила, що Сенцов припинив голодування

Укрінформ
Український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування.

Про це повідомила у Facebook Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. 

"Олег Сенцов припинив голодування. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею. В РФ виключно словесно, без медичних довідок запевняли, що стан його здоров’я задовільний. Неправда. Вони б його тоді не "вмовляли" припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю та щирою українською позицією людина не могла здатися", - написала Денісова.

Вона зазначила, що процес виходу з голодування є ще складніший і страшніший, аніж саме голодування."І я глибоко переконана, що в РФ не забезпечують йому належний медичний супровід. Бо я і раніше вимагала надати йому висококваліфікованих спеціалістів, але Кремль цього не зробив", - зауважила вона.

Денісова закликала РФ "зберегти життя українця" і "щоб йому надали найкращих незалежних медичних спеціалістів, які проведуть його повний медичний огляд".

"Я хочу бачити висновок про стан здоров’я Олега Сенцова. Окрім цього, саме фахові спеціалісти-дієтологи мають розробити схему виходу з голодування. Цих лікарів ми можемо привезти з України чи Європи. Я вимагаю від РФ прискорити процес мого допуску до Олега Сенцова. Мені треба особисто пересвідчитися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні виїду до колонії в Лабитнангі", - наголосила вона.

Читайте також: Голодування Сенцова: Геращенко нагадала, що росЗМІ не раз запускали фейки

Як повідомлялося, раніше у п'ятницю, 5 жовтня, заступник голови Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Валерій Максименко заявив, що незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов припинив голодування.

Сенцов 14 травня 2018 року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, які знаходяться у в'язницях РФ.

В Україні і світі проходять численні акції з вимогою його звільнення.

Фото: 89.fsin.su

Фото на першій сторінці: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-