Зірки Голлівуду закликали Кремль звільнити голодуючого 118 днів Сенцова

Зірки Голлівуду закликали Кремль звільнити голодуючого 118 днів Сенцова

Укрінформ
Голлівудські зірки та журі 75-го Венеціанського кінофествалю закликали Росію не допустити смерті українського режисера Олега Сенцова і звільнити його.

Про це повідомляє France24.

"Актриса Наомі Уоттс, актор та режисер Крістоф Вальц, разом з Гільєрмо дель Торо в п'ятницю попросили Кремль звільнити кінорежисера, який відмовляється від їжі у в'язниці на півночі Сибіру вже протягом 118 днів", - йдеться у повідомленні.

Журі основного конкурсу 75-го Венеціанського кінофестивалю на чолі з Гільєрмо Дель Торо висловило занепокоєння фізичним станом Сенцова.

За його словами, Сенцов був "ув'язнений та піддавався тортурам ... після судового розгляду, який явно не поважав право на захист".

Як повідомлялося, нещодавно екс-президент Польщі, легендарний лідер польської “Солідарності” і нобелівський лауреат 1983 року Лєх Валенса оголосив про висунення українського режисера Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру. Польська кіноакадемія надає Валенсі підтримку у цьому питанні.

Читайте також: Яблонський розповів про кроки, які допоможуть Сенцову повернутись на кіномайданчик

Український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування сина. З Кремля відповіли, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого у РФ до 12 років колонії ув'язнення за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-