Сенцов повідомив, як почувається і попросив частіше йому писати — активіст

Сенцов повідомив, як почувається і попросив частіше йому писати — активіст

Укрінформ
Політв'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов написав листа активістові Автомайдану Олексію Гриценку, в якому розповів, що не збирається здаватися, хоча схуднув до 72 кг.

Про це Гриценко повідомив на сторінці у Facebook.

"Отримали з Наталею Лукьяненко листа від Олега. Тримається бадьоро. Здаватися не збирається і нас просить не здаватися ні в якому разі. Схуднув до 72 кг. Просить писати і розповідати про те, що відбувається, оскільки інформацію отримує тільки з листів", - написав Гриценко.

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

Читайте також: У Раді з’явився проект постанови про висунення Сенцова на Нобелівську премію миру

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування свого сина. З Кремля прийшла відповідь, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-