У Петербурзі активістку арештували за пікет на підтримку Сенцова

У Петербурзі активістку арештували за пікет на підтримку Сенцова

Укрінформ
Суд у Росії заарештував на п'ять діб активістку петербурзького відділення руху "Солідарність" Ольгу Смирнову, затриману під час пікету на підтримку Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Telegram-канал об'єднаної служби міських судів Петербурга.

Як повідомляється, суд у Петербурзі визнав винною в непокорі поліції активістку руху "Солідарність" Ольгу Смирнову, затриману під час пікету на підтримку українського режисера Олега Сенцова, і заарештував її на п'ять діб.

За час проведення чемпіонату світу з футболу в Росії Смирнова взяла участь у декількох акціях на підтримку українського режисера, який оголосив голодування. Активістку кілька разів затримували й один раз помістили під адміністративний арешт.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії, розпочав голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць і колоній українських політв'язнів. Акції на його підтримку регулярно проходять у різних містах світу.

Читайте також: Російські тюремники показали Сенцова вперше за два роки

Ольга Смирнова є одним із організаторів щомісячної акції на підтримку кримських татар Стратегія-18. Число 18 нагадує про дату їх депортації - 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа в Петербурзі проходить серія поодиноких пікетів з протестами проти імперської політики Кремля в анексованому Криму.

Фото: Tatiana Voltskaya (RFЕ/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-