В Одесі провели флешмоб з вимогою звільнення українських політв'язнів

В Одесі провели флешмоб з вимогою звільнення українських політв'язнів

Фото, відео
Укрінформ
У п'ятницю ввечері на Потьомкінських сходах кілька сотень одеситів провели акцію потесту з вимогою звільнити українських політв'язнів, яких незаконно захопила й утримує путінський режим РФ.

Учасники акції тримали в руках банери з гаслами "Олег Сенцов, ми з тобою!", "Свободу полоненим!", "#FreeSentcov", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийшли сюди, щоб підтримати усіх українських політичних в'язнів, яких путінський режим незаконно утримує в російських тюрмах. Один з них - Олег Сенцов - 14 травня оголосив голодування на знак протесту, вимагаючи їх звільнення. Сьогодні 55-й день триває його акція аротесту. А 5 липня було оголошено ще один вирок українцю Володимиру Балуху - тільки за те, що він розгорнув прапор своєї країни на рідній землі", - зазначила один з організаторів одеської акції - лідер осередку "Правого сектора" Тетяна Сойкіна.

В Одесі провели флешмоб з вимогою звільнення українських політв'язнів

Читайте також: Архієпископ Климент попросив Путіна звільнити українських політв’язнів

"Ми вимагаємо: свободу Сенцову, Балуху та іншим українським політв'язням!" - учасники акції, що скандували ці гасла, запалили фаєри на Потьомкінських сходах.

Як повідомлялося, представники патріотичних організацій провели протягом останніх місяців низку акцій протесту біля генконсульства РФ в Одесі та інших площах міста проти анексії Криму, захоплення та ув'язнення окупантами більше шестидесяти українців та кримських татар.

Фото, відео Ніни Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-