Адвокат розповів про стан здоров'я Сенцова

Адвокат розповів про стан здоров'я Сенцова

Укрінформ
Стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже 47-й день, поки що стабільний і без змін.

Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе на своїй сторінці у Facebook.

“У Олега Сенцова поки що стабільно і без змін”, - коротко написав адвокат.

Водночас у п'ятницю під час прес-конференції в Москві Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сказала, що “суперечливі заяви про стан здоров’я Олега Сенцова змушують думати, що його можуть примусово годувати, давати суміш, яка складається з незрозумілих і невідомих речовин”.

Денісова додала, що невідомо, яким може бути вплив цієї суміші на здоров’я і психіку в’язня.

Як повідомляв Укрінформ, Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

22 червня адвокат Сенцова повідомляв, що у його підзахисного проблеми з нирками та серцем. Сенцов знаходиться у медичній частині.

Наступного дня Дінзе знову відвідав Сенцова, після чого повідомив, що той дуже блідий, мало рухається, майже не встає з ліжка. Лікарі, за словами адвоката, кажуть, що в нього вже відмовляють рецептори.

Читайте також: Росія нав'язує Сенцову своє громадянство як покарання - Денісова

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-