Акція на підтримку Сенцова пройде під Білим домом

Акція на підтримку Сенцова пройде під Білим домом

Укрінформ
Американська неурядова організація United Help Ukraine організовує акцію на підтримку вимог незаконно ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова щодо звільнення всіх українських бранців Кремля, засуджених за політичними мотивами.

Про це йдеться в повідомленні організаторів, розміщеному в мережі Facebook.

"Друзі, будь ласка, приєднуйтесь до нас у суботу, 2 червня, до демонстрації на підтримку Олега Сенцова, а також підвищення рівня обізнаності про українських політичних в'язнів, що утримуються в Росії. Цей протест є частиною всесвітньої кампанії #SaveOlegSentsov", - зазначається в повідомленні. 

Проведення акції планується перед Білим домом.

"Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоби Кремль, який зараз готується до Чемпіонату світу з футболу та готується прийняти іноземних гостей, звільнив Олега Сенцова та інших політв'язнів", - підкреслюється в тексті.

У цьому зв'язку організатори акції нагадали про п'ять вимог всесвітньої кампанії #SaveOlegSentsov. Зокрема, вимога до російської влади – звільнити Сенцова та всіх політичних в'язнів; до країн "Великої сімки" – обговорити це на 44-му саміті Організації, запланованому в Канаді 8-9 червня та посприяти звільненню українських громадян з російського полону. До уряду країни, де проводиться акція, – порушити питання щодо статусу прав людини та політв'язнів в Росії та на окупованій території Криму. До громадян, які збираються на Чемпіонат світу з футболу до Росії, - виступити з гаслом на підтримку політв'язнів, що утримуються в РФ. До української влади – створити посаду спеціального представника з прав українських політичних ув'язнених, які утримуються в Росії та окупованому Криму.

Читайте також: Акція на підтримку українських політв'язнів відбулася у Лондоні

Як повідомляв Укрінформ, український режисер та політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих звинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. На підтримку вимог Олега Сенцова люди по всьому світу проводять глобальну кампанію #SaveOlegSentsov.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-