Справу

Справу "диверсанта" Захтея передали у кримський "суд"

Укрінформ
У підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму передано звинувачення відносно українця Андрія Захтея, підозрюваного у підготовці диверсій.

Про це повідомляє проект "Крим.Реалії" з посиланням на дружину Захтея Оксану.

"Сьогодні мені стало відомо, що справу вже передали до суду. Термін утримання під вартою у Андрія закінчується 10 лютого. Ми чекаємо, що до того часу відбудеться перше засідання. З урахуванням того, що із слідством підписана досудова угода, думаю, сам судовий процес пройде швидко", - сказала Оксана Захтей.

За відомостями російських ЗМІ, Захтея звинувачують по ч. 1 ст. 30 - ч. 2 ст. 281 ("Приготування до диверсії"), а також по ч. 3 ст. 222 ("Незаконний обіг зброї або боєприпасів") Кримінального кодексу РФ.

Раніше фігурантам "справи українських диверсантів" Євгенію Панову та Андрію Захтею підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 6 грудня 2017 року продовжив на два місяці термін утримання під вартою.

Захтей підписав досудову угоду із слідством, одною з умов якої була відмова від адвоката за угодою.

Читайте також: Фігурантам "справи українських диверсантів" продовжили арешт на два місяці

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, після - повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що Панов і Захтей були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала вчинити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури окупованого півострова.

Фото: Ілля Тарасов (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-