У подіях 26 лютого брали участь

У подіях 26 лютого брали участь "приватні військові" з Севастополя - Полозов

Відео
Укрінформ
У подіях 26 лютого у Сімферополі брали участь представники військових і воєнізованих організацій Севастополя. Саме після їхнього приєднання до проросійських активістів мітинг під стінами ВР АРК набув рис агресивності та насильства. Проте "суд" у справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза не надав значення таким свідченням.

Про це у понеділок повідомив адвокат Микола Полозов у своєму відеозвіті із засідання "суду" у справі Ахтема Чийгоза, розміщеному в Facebook на сторінці активіста Заїра Смедляєва. 

"Особливий інтерес викликає документ, спрямований із міста Севастополя, в якому вказано, що у подіях 26 лютого брали участь дві організації з міста Севастополя... Одна з них - приватна військова компанія "Чорне море" з гендиректором Ященком, і друга - Терське козацтво Севастополя. Перша організація є військовою, друга - воєнізованою, і це, безумовно, вкладається у ті обставини, які було досліджено у ході судового слідства, що після приїзду групи людей із Севастополя проросійські мітингувальники стали поводитися активніше, агресивніше, почали застосовувати насильство", - повідомив Полозов.

За його словами, у матеріалах справи є свідчення очевидців, які стверджували, що "серед цих людей були особи, у яких була явно військова виправка".

Читайте також: Судилище над Чийгозом: глава "держради" Криму не з'явився на засідання

"Таким чином, ми можемо констатувати факт, що у подіях 26 лютого брали участь військовослужбовці приватної військової компанії", - заявив адвокат Чийгоза.

Проте, відзначив він, у матеріалах справи відсутні будь-які дані про те, що слідчий якимсь чином намагався розслідувати ці обставини. 

"Відсутні протоколи допиту як керівників цих військових і воєнізованих організацій, так і членів цих організацій. Фактично, слідчий відвів цю інформацію і не став їй надавати істотного значення, оскільки вона явно не вкладалася у логіку обвинувачення", - резюмував Полозов.

Нагадаємо, заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових безладів.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках "справи 26 лютого" після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - щодо Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-