Справа Чийгоза: свідок не зміг підтвердити жодного пункту звинувачення

Справа Чийгоза: свідок не зміг підтвердити жодного пункту звинувачення

Укрінформ
Колишній депутат Верховної Ради АРК Лентун Безазієв, який став після окупації півострова "депутатом держради" Криму, дав свідчення в "суді" у справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, заявивши, що спроб дезорганізувати роботу кримського парламенту з боку мітингувальників 26 лютого 2014 року не було.

Про це в прямому ефірі "Крим.Реалії" в Facebook розповів адвокат Микола Полозов.

"Його (Лентуна Безазієва - ред.) показання для нас важливі, оскільки він може розповісти безпосередньо про події, які відбувалися всередині будівлі, і ми можемо таким чином спростувати тезу звинувачення щодо прориву людей в будівлю, спроб дезорганізувати роботу Верховної Ради, а крім того, нас цікавили подробиці призначення сесії і проведення сесії в цей день", - повідомив Полозов.

За його словами, свідоцтва Безазієва спростували дві тези, на яких, в тому числі, будується звинувачення в рамках справи Чийгоза.

"По-перше, теза про те, що мітингувальники заважали проходу депутатів до робочих місць, хибна, оскільки свідок Безазієв чітко показав, що він увійшов (до ВР АРК - ред.) через центральний вхід, це було близько 2-ї години дня, і жодних перешкод для проходу його в будівлю не було. По-друге, він вказав, як і багато інші свідки, що телефонний зв'язок: і мобільний і стаціонарний, не працював. Таким чином, теза про можливу координацію дій мітингувальників також не підтверджується", - зазначив Полозов.

Читайте також: Справа Чийгоза: "суд" ігнорує допит ключового свідка – адвокат

Крім того, він повідомив, що свідок Безазієв не бачив Чийгоза і не може нічого сказати про його дії, які інкримінуються йому обвинуваченням, зокрема про те, що дії Чийгоза спричинили зрив засідання сесії і порушили роботу Верховної Ради.

"Свідок Безазієв заявив, що сесія не відбулася через відсутність кворуму, і це не було пов'язано з тим, що хтось незаконно прийшов до сесійної зали і заважав роботі депутатів. Таким чином, обвинувачення в цій частині абсолютно не підтверджується", - резюмував Полозов.

Нагадаємо, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 роки за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії «Русское единство». "Влада" анексованого Криму обвинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. «Справу Чийгоза» російський суд розглядає окремо від «сутички 26 лютого» після того, як на закритому засіданні їх розділили на два процеси: окремо - стосовно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-