Справа

Справа "кримських диверсантів": Сулейманов визнав провину

Укрінформ
У четвер в окупованому Криму "суд" розпочав розгляд справи так званого диверсанта Редвана Сулейманова, який визнав свою провину, але не згоден з розміром завданої ним шкоди.

Про це з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова повідомляє КримSOS.

"Сьогодні, 6 квітня, у Залізничному райсуді Сімферополя відбулося перше судове засідання по суті в процесі над фігурантом «справи диверсантів» Редваном Сулеймановим. У ході засідання Сулейманов визнав свою провину, проте не погодився із зазначеним розміром завданої ним шкоди – більш як 4 млн рублів», - повідомляє КримSOS.

У громадській організації нагадали, що Сулейманова звинувачують у кримінальному злочині за ч.2 ст.207 КК РФ (свідомо неправдиве повідомлення про теракт, що спричинило велику шкоду). Його заарештували 30 липня минулого року в аеропорту Сімферополя. Інформація про арешт стала відома тільки 12 серпня після затримання громадян України Євгена Панова й Андрія Захтея, яких звинувачували в підготовці диверсій на території окупованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня 2016 року на території Криму окупанти затримали Сулейманова, а 12 серпня ФСБ розіслала по російських медіа відео допиту Сулейманова, де він розповідає про те, що, українська розвідка, нібито, завербувала його в Запоріжжі в жовтні 2015 року. За версією слідства, Сулейманов займався збором інформації про російські війська й інфраструктуру в анексованому Криму. Обвинувачення наполягає, що влітку 2016 року кримчанин зателефонував у правоохоронні органи і включив аудіозапис із загрозою теракту. Російська влада вважає Редвана Сулейманова одним з так званих українських диверсантів, до яких зараховують Євгена Панова й Андрія Захтея - їх звинувачують у підготовці терактів у Криму. Проте, в матеріалах справи немає даних про те, що ці люди пов'язані з Сулеймановим.

Група "Українських диверсантів", яка, нібито, готувала теракти в Криму, була затримана в ніч на 7 серпня 2016 року. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в'їзду і виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Влада України заперечує обвинувачення Москви і називає їх провокацією російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-