Експертиза знайшла

Експертиза знайшла "екстремізм" у словах Умерова

Укрінформ
Лінгвістична експертиза, призначена окупантами Криму, знайшла у висловлюваннях першого заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова "елементи екстремізму".

Про це повідомив у Фейсбуці один з адвокатів Умерова Еміль Курбедінов.

"Слідство відправляло до відповідних органів ФСБ матеріали, які були зняті на плеєр, щоб вони відповіли на питання, чи є там певні елементи екстремізму. На що, звичайно ж, експертиза відповіла ствердно, сказала, що дійсно в цих висловлюваннях є якісь "елементи екстремізму". Ці дані були включені до постанови про притягнення як обвинуваченого", - зазначив він.

За словами Курбедінова, у зв'язку з винесенням уточненого обвинувачення слідчий вирішив провести новий допит, проте Умеров від надання свідчень відмовився.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії затримала Ільмі Умерова в Бахчисараї 12 травня цього року. Проти нього російські силові органи в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею "сепаратизм". У серпні підконтрольний Росії "Київський райсуд" Сімферополя прийняв рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. 7 вересня Умеров вийшов з психіатричної клініки. Зараз він перебуває під підпискою про невиїзд.

У російському правозахисному центрі "Меморіал" назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

У квітні 2016 року "кримський суд" визнав Меджліс "екстремістською організацією". Наприкінці вересня це рішення підтвердив Верховний суд РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-