Росія відновлює радянські військові об'єкти в Криму і будує нові бази – Reuters

Росія відновлює радянські військові об'єкти в Криму і будує нові бази – Reuters

Укрінформ
Росія відновлює численні військові об'єкти радянських часів у Криму та будує нові бази, розміщуючи там своїх військових.

Про це йдеться в репортажі кореспондента Reuters після візиту на окупований півострів у липні, оприлюдненому у вівторок.

"Ракетні бункери, якими всіяні зелені пагорби вздовж південного узбережжя Криму відомі місцевим як "Об'єкт-100". Донедавна туристи платили по $50, щоб відвідати покинуті колишні радянські об'єкти, які служили як захист проти атак із Чорного моря під час холодної війни. Зараз бункери повертаються до життя", - йдеться у матеріалі.

Як зазначається, після анексії Криму навколо цих місць з'явилися позначки про "заборонену зону Міністерства оборони Росії"."Це діюча військова база з протикорабельною ракетною системою", - розповыв місцевий мешканець.

Як пише видання, бункери - це лише мала частина російської програми мілітаризації Криму."Згідно із спостереженнями Reuters, свідченнями місцевих, повідомленнями у медіа та офіційними російськими данними, Москва реанімувала численні радянські об'єкти у регіоні, побудувала нові бази та розмістила там військових", - пише видання.

Повідомляється, що протягом тижня поїздок півостровом кореспондент Reuters побачив 18 об'єктів, у тому числі військово-морські станції, радіолокаційні станції і аеродроми: "Деякі з них були зовсім нові, деякі були відновленими старими військовими об'єктами, а інші були в процесі відновлення".

Один із них, пише агентство, - об'єкт із чотирма радарами неподалік Феодосії, куди зараз в'їхали російські військові. Далі по узбережжю - радіолокаційна станція "Дніпро" на околиці Севастополя, побудована радянськими інженерами, яка багато років не використовувалася.

"Репортер Reuters побачив десятки солдат у російській військовій формі, що були усередині бази та охороняли периметр", - йдеться у публікації.

Як пише видання, у невеликому селищі Перевальне неподалік від Сімферополя, Росія перетворює покинуті українські військові об'єкти на дві нові бази.

Як повідомляється, Міністерство оборони РФ не відповіло Reuters на запит про бази у Перевальному. За інформацією агентства, більша частина розширення у Криму здійснюється російськими військомо-морськими та сухопутними силами. Але повітряні сили також доукомплектовуються.

Так, за даними кореспондента Reuters, колишній аеропорт "Бельбек" перетворено на військову базу, також два інші військові аеродроми використовуються російськими військовими. Як пише видання, російське Міністерство оборони не відповіло на запити про авіабази.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-