"Потерпілий" у справі Чийгоза не бачив його 26 лютого - адвокат

Укрінформ
На судовому засіданні у справі заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза в окупованому Криму в понеділок тривало опитування свідків обвинувачення, також був опитаний один потерпілий.

Про це адвокат Чийгоза Микола Полозов написав у Facebook

"Першим на допит цього дня був викликаний свідок обвинувачення Стеценко Віктор Вікторович. У лютому 2014 свідок Стеценко працював старшим оперуповноваженим кримінального розшуку в Київському районному відділі міліції Сімферополя. Жодних ознак злочинів свідок не бачив. Ахтема Чийгоза цього дня не бачив, про його дії напередодні і 26.02 нічого повідомити не зміг", - пише Полозов.

Потім був допитаний потерпілий Віктор Худоносов, про якого повідомлялося, що він нібито поїхав на материкову Україну, в Київ. Насправді, він залишився в Криму. Худоносов постраждав під час протистояння у тисняві, був госпіталізований у лікарню, де йому діагностували перелом ребер. Чийгоза 26 лютого не бачив, нічого про його дії повідомити не зміг.

Після обідньої перерви були допитані ще два свідки. Спочатку - перший заступник керуючого справами Верховної Ради АРК Андрій Колесніков (після окупації зберіг цю посаду). Він розповів про тисняву, про окремі ексцеси. Чийгоза свідок Колесніков бачив, але нічого про його дії повідомити не зміг.

Останнім був опитаний Микола Філь, на момент подій - оперуповноважений у справах неповнолітніх Київського районного відділу міліції Сімферополя. Він також розповів про деталі протистояння 26 лютого. Проте Ахтема Чийгоза того дня не бачив, нічого про його дії повідомити не зміг.

Починалося судове засідання, як завжди, з клопотання захисту про те, щоб Чийгоза було доставлено в залу суду. Судом клопотання, за традицією, залишили без розгляду - з формулюванням "раніше суд прийняв рішення з цього питання". Наступне судове засідання відбудеться у вівторок, початок - о 9:30. Тоді ж буде оголошено графік засідань на листопад.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз уже 18 місяців знаходиться в кримському СІЗО. Йому інкримінують "організацію й участь у масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 року". Нещодавно Чийгозу продовжили термін тримання під вартою до 8 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-