Обшук у Бахчисараї спричинило фото з Іслямовим

Обшук у Бахчисараї спричинило фото з Іслямовим

Укрінформ
Вранці, у четвер, 20 лютого, у Бахчисараї у будинках кримських татар російські силовики провели обшук.

Про це написав голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв у своєму Facebook.

"У Бахчисараї, у 6-му мікрорайоні по вулиці А. Кримського, 38, у будинку Енвера і Асана Серверових проводиться обшук, також обшук проводиться на сусідній вулиці у будинку Абдувелієва Енвера", - повідомив Смедляєв.

У коментарі Крим.Реалії Смедляєв розповів, що приводом для обшуку у будинку одного з кримських татар у Бахчисараї стала його спільна фотографія з координатором блокади Криму Ленуром Іслямовим, розміщена в інтернеті.

"Наразі обшук завершився, вилучили комп'ютер. Виявляється, в інтернеті було фото одного з них з Ленуром Іслямовим! Тобто, це (обшук - ред.) у рамках проведення антитерористичних заходів", - повідомив Смедляєв.

Як відомо, після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на них. Також МЗС звернувся до міжнародного співтовариства, аби ті застосували усі можливі види правового та політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів пригнічення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх українських політв'язнів та заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-