Доля понад 4 тисяч дітей-сиріт із Криму досі невідома - Мінсоцполітики

Доля понад 4 тисяч дітей-сиріт із Криму досі невідома - Мінсоцполітики

Укрінформ
Доля понад 4 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, з Криму залишається невідомою після анексії півострова Росією.

Про це заявив заступник директора Департаменту з захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Володимир Вовк, повідомляє Крим.Реалії.

"На початок анексії, на 01.01.2014 року - це офіційні дані, які були зафіксовані державною статистикою, в Автономній республіці Крим проживали 4323 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. У місті Севастополі проживали 672 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки. Нині у нас на обліку всього 60 дітей із цього всього масиву - на материковій частині України", - сказав Вовк.

За його словами, на материк переїхали два дитячих будинки сімейного типу і три прийомні сім'ї. Проте велика частина таких дітей залишається на окупованій території, хоча усі вони не зняті з бухгалтерського обліку і як і раніше знаходяться в українських базах даних.

"Але діяльність електронної бази даних на цій території тимчасово призупинено. Тому підтверджень або будь-яких даних про те, де ці діти, чи залишаються вони в інтернатах, чи залишаються вони в прийомних сім'ях, такими даними ми наразі не володіємо", - додав заступник директора департаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-