Кримські окупанти провели навчання з протиповітряної оборони - розвідка

Кримські окупанти провели навчання з протиповітряної оборони - розвідка

Укрінформ
Російські окупаційні війська в Криму провели навчання підрозділів протиповітряної оборони.

Про це повідомляє у суботу Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"14 жовтня ц.р. угруповання протиповітряної оборони ЗС РФ на території окупованого Криму було приведено у бойову готовність "Повна". По тривозі підняті підрозділи 31 дивізії протиповітряної оборони (Севастополь), 37 змішаного авіаційного полку (Гвардійське) та 38 винищувального авіаційного полку (Бельбек) 4 армії ВПС і ППО Південного військового округу ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що бойові розрахунки радіотехнічних підрозділів 3 радіотехнічного полку (Севастополь), розгорнутих на мисі Тарханкут, мисі Фіолент, горі Ай-Петрі, у районах міст Джанкой, Керч, Феодосія, здійснювали виявлення та супроводження повітряних цілей, передачу цілевказівок дивізіонам зенітно-ракетних комплексів та наведення винищувальної авіації. Екіпажі літаків Су-30 та розрахунки зенітно-ракетних комплексів відпрацювали перехоплення та умовне знищення повітряних цілей.

У розвідці наголосили, що проведення зазначених заходів у повітряному просторі над акваторією Чорного моря створює небезпеку міжнародному авіаційному сполученню та загрожує можливим повторенням трагедії малайзійського "Боїнга" рейсу МН17, який був збитий російським комплексом "Бук" у липні 2014 року на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-