Посол України в Італії розповів, хто насправді поїхав до окупованого Криму

Посол України в Італії розповів, хто насправді поїхав до окупованого Криму

Укрінформ
До окупованого Криму приїхала не італійська делегація, а група місцевих депутатів та бізнесменів, які всі належать до однієї маргінальної партії Lega Nord (Ліга Півночі).

Про це телефоном в ефірі "112 каналу" в п'ятницю заявив посол України в Італії Євген Перелигін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодне національне агентство або національна газета чи телебачення не повідомляє про цей візит. Це візит не італійської делегації, а групи місцевих депутатів та місцевих бізнесменів, які всі належать до однієї маргінальної партії Lega Nord (Ліга Півночі), яка виступає за незалежність і більшу автономізації півночі Італії. Тому всі члени цієї партії і місцеві політики намагаються використати будь-який привід для того, щоб продемонструвати свою незалежність від дій уряду, від європейської політики. І один з таких елементів - це візит групи до Криму в ці дні", - сказав Перелигін.

Він додав, що від самих візитерів відомо, що уряд Італії звернувся з офіційним листом до ініціаторів цієї поїздки, в якому поінформував про її недоцільність та недоречність з огляду на існуючі європейські санкції проти Росії та санкції за порушення в'їзду або торгівлі з Кримом.

Посол також повідомив, що 12 жовтня, у день, коли група виїхала до Криму, парламент Італії  вкотре відмовився підтримати пропозицію цієї ж партії Lega Nord щодо скасування санкцій проти Росії.

"П'ять разів партія намагалася поставити резолюцію з відповідним пунктом на голосування, і п'ять разів парламент Італії відхиляв цю пропозицію і зрештою проголосував за те, щоб їх (санкції. – Ред.) далі продовжувати і за підтримку України", - поінформував Перелигін.

Стосовно реакції нашої держави на такі візити він зазначив, що політико-дипломатичними методами "ми зробили все можливе, але далі слід переходити до більш рішучих дій".

"Я направив відповідні пропозиції і вважаю, що Україна має відреагувати більш рішуче, тобто, відкрити кримінальне провадження проти порушників нашого законодавства, а вся італійська група порушувала, передусім, українське законодавство. Відкрити таку кримінальну справу, довести справу до суду, мати постанову суду про притягнення, звернутися до міжнародної спільноти і продемонструвати, що всі ті політики, які будуть далі їздити ... в Крим ... мають бути притягнуті до відповідальності в Україні", - зазначив посол.

Як повідомляв Укрінформ, делегація депутатів регіональних рад та представників ділового співтовариства Італії попри заборону прибула до окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-