Італійська делегація, всупереч забороні, приїхала до окупованого Криму

Італійська делегація, всупереч забороні, приїхала до окупованого Криму

Укрінформ
Делегація депутатів регіональних рад та представників бізнесу Італії, незважаючи на заборону свого уряду, все ж прибула до Криму.

Як повідомляє «Інтерфакс», делегація налічує 18 осіб. До її складу, зокрема, увійшли депутати з п'яти регіонів Італії (Венето, Лігурія, Ломбардія, Тоскана, Емілія-Романья), регіональні парламенти яких прийняли раніше резолюції, що закликають визнати незаконно анексований Крим частиною РФ і скасувати санкції щодо Росії.

При цьому депутат регіонального парламенту північноіталійської області Венето Стефано Вальдегамбері, якого цитує РІА «Новости», заявив, що італійський уряд «заборонив нам бути тут сьогодні».

Як повідомлялося, у липні окупований Крим відвідала група французьких політиків. Тоді ж стало відомо про плани візиту італійських парламентаріїв на незаконно анексований Росією півострів. Україна виступила з гострою критикою таких намірів, а посольство Італії в Україні заявило, що італійський уряд про такий візит не був поінформований і непохитно дотримується спільної позиції держав-членів ЄС, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-