Росія тероризує кримських татар - МЗС України

Росія тероризує кримських татар - МЗС України

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з проведенням 12 жовтня 2016 року окупаційною владою Криму серії обшуків у будинках кримських татар, неправомірним затриманням та наступним арештом п’яти громадян України - активістів кримськотатарської спільноти Теймура Абдуллаєва, Узеїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Еміля Джемадінова і Рустема Ісмаілова. 

За аналогією з попередніми резонансними випадками, офіційною підставою їхнього затримання стали безпідставні звинувачення у терористичній діяльності, повідомляється на сайті МЗС.

"Переконані, що спроби держави-окупанта приховати власне свавілля та зневагу до прав людини за ширмою "боротьби з тероризмом чи екстремізмом" уже давно нікого не вводять в оману. Діючи такими методами, Російська Федерація сама власноручно насаджує терор на захопленій внаслідок збройної агресії українській території, сіє там страх і безправ’я, грубо порушує базові норми міжнародного права, демократичні права і свободи", - зазначається в заяві.

МЗС України вимагає негайного звільнення п’яти заарештованих 13 жовтня кримських татар, а також інших громадян України, які незаконно утримуються зараз в неволі російською окупаційною владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-