Україна і ЄС узгодили

Україна і ЄС узгодили "кримські" санкції

Укрінформ
Україна хоче ефективніше доводити до європейських партнерів інформацію про дію режиму санкцій, уведених у період тимчасової окупації та анексії Криму Росією.

Про це за результатами проведення у п’ятницю у Брюсселі щорічних консультацій Україна-ЄС з питання політики відносно тимчасово окупованого Криму заявив заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

"Ми хочемо, щоб Європейський Союз централізовано інформував про політику відносно Криму. Необхідно створити на сайті Єврокомісії окремий розділ, де буде зібрана уся інформація для громадян Євросоюзу, офіційних органів про те, як можна подорожувати до Криму, вести торгівлю, бізнес тощо. І ця інформація, зокрема про зміст санкцій та уведені заборони, буде оновлюватися і надаватися бізнесу", - розповів заступник міністра.

Він наголосив, що за період дій санкцій проти Криму жоден європейський політик не здійснив офіційного візиту на територію півострова.

Водночас, коментуючи деякі візити до Криму представників ЄС, наприклад колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, Петухов зазначив, що це є особисті авантюрні ініціативи таких людей.

Урядовець також попередив пересічних європейських громадян про небезпеку польотів до Криму через Москву, адже аеропорт Сімферополя офіційно вважається закритим та вже два роки не проходив сертифікацію на безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-