Росія перекинула до Криму зенітні комплекси

Росія перекинула до Криму зенітні комплекси "Тріумф" і "Панцир"

Укрінформ
Поставки Росією нових зразків озброєння і спецтехніки перетворюють Крим на небезпечну мілітаризовану зону. Так, на територію окупованого півострова для "бойового чергування" завезено зенітні комплекси "Тріумф" і "Панцир".

Про це повідомляє прес-служба Південного військового округу Міністерства оборони РФ.

"У середині 2016 року на бойове чергування в Криму заступив полковий комплект зенітного ракетного комплексу С-400 "Тріумф" і зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С", - йдеться в повідомленні.

Планується, що Чорноморський флот і Каспійська флотилія до кінця поточного року мають прийняти близько 20 одиниць кораблів, суден і катерів, серед яких морський тральщик, рятувальні і рейдові буксири, патрульні катери, самохідний плавучий кран, а також близько 10 літаків і вертольотів морської авіації - Су-30СМ, Су-24М, Ка-27М.

Крім того, до сухопутних військ, берегових військ Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, з'єднань спецпризначення Південного військового округу в поточному році з російських заводів надійшло більш як 350 одиниць бронетанкової і автомобільної техніки, ракетно-артилерійського озброєння, техніки зв'язку, радіоелектронної боротьби, інженерної техніки та іншої спецтехніки.

У рамках переозброєння також продовжує надходити до танкових і мотострілкових підрозділів загальновійськових бригад і зарубіжних військових баз танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-3 і бронетранспортери БТР-82А.

За інформацією прес-служби ПВО, з початку року ними у рамках держоборонзамовлення отримано більш як 10 одиниць авіаційної техніки, у тому числі вертольоти Мі-8АМТШ "Термінатор", літаки Су-25СМ, Су-30СМ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-