Магазини Metro і Auchan у Криму торгують європейськими товарами в обхід санкцій - ЗМІ

Магазини Metro і Auchan у Криму торгують європейськими товарами в обхід санкцій - ЗМІ

Укрінформ
У Крим через Керченську переправу, попри санкції, продовжують надходити європейські товари до супермаркетів Metro («Метро») і Auchan («Ашан»).
Про це пише британське видання Reuters.
"Продукти для продажу в кримських магазинах двох європейських компаній Metro і Auchan доставляються з території Росії через пором і порти, на які поширюються санкції ЄС", - пише Reuters.
За даними видання, на території окупованого Криму діють не материнські компанії Metro і Auchan, а їх російські філії, що не підпадають під дію санкцій. Крім того, перевезенням товарів займаються субпідрядники, договори з якими у компаній відсутні. 
Представник Керченської переправи, через яку здійснюється перевезення санкційних вантажів, передбачив, що європейські компанії знаходять способи обійти санкції, введені відносно Москви з 2014 року, зазначивши, що у функції порту входить тільки відправлення вантажу, а не перевірка.
У свою чергу, представник Auchan стверджує, що компанія працює в рамках закону і не порушує правил, у тому числі, рішень Європейського Союзу. 
У компанії не відповіли на докладні запитання Reuters про логістику поставок у магазини Криму.
Крім того, ритейлери заявляють, що торгують в кримських супермаркетах тільки товарами, випущеними в РФ. Проте журналісти, відвідавши кримські магазини, побачили на полицях безліч товарів, виготовлених в Європейському Союзі. 
Водночас чиновник ЄС, відповідаючи на запитання про діяльність підприємств роздрібної торгівлі ЄС в Криму, на умовах анонімності сказав: "Це суперечить духу санкцій", зазначивши натомість, що "за відсутності торговельного ембарго завжди є тонка грань між дотриманням і недотриманням правил".
Нагадаємо, гендиректор Асоціації ритейлерів України Марина Черненко заявила, що транснаціональні корпорації Metro і Auchan  вивели свої кримські магазини з управління українського підрозділу відразу після окупації півострова в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-