Окупанти в Криму дедалі більше утискають права людини - ООН

Окупанти в Криму дедалі більше утискають права людини - ООН

Доповідь
Укрінформ
Представники ООН констатують погіршення ситуації у сфері прав людини у Криму, зумовлене "посиленням інтеграції" до Російської Федерації.

Про це свідчать дані доповіді Організації, яку оприлюднила у четвер у Києві голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із посиленням інтеграції АР Крим до РФ спостерігається погіршення ситуації з правами людини. Право на мирні зібрання урізається де-факто владою, правоохоронні органи продовжують переслідувати людей за висловлювання поглядів, які вони вважають екстремістськими", - сказала Фрейзер.

За її словами, ООН закликає проросійську "владу" Криму та РФ забезпечити ефективне розслідування викрадення Ервіна Ібрагімова та інші пдоібні випадки, забезпечити реалізацію права на свободу мирних зібрань, на справедливий судовий розгляд для усіх ув'язнених, а також ретельне розслідування всіх повідомлень про застосування катувань. Організація також вимагає покласти край практикам залякування, припинити застосовувати положення про боротьбу з тероризмом для криміналізації свободи слова, забезпечити надання необхідної медичної допомоги заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову та утримуватись надалі від таких практик, як примусове поміщення у психіатричну лікарню.

Крім того, ООН закликає кримську "владу" до співпраці з владою України для створення механізму переведення ув'язнених громадян України, які хочуть відбувати покарання на материковій її частині.

Водночас ООН наполягає на наданні представникам міжнародних організацій повного і безперешкодного доступу до АРК та міста Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-