Рішення кримського

Рішення кримського "суду" суперечить навіть законам РФ - адвокат Умерова

Укрінформ
Кримський адвокат Еміль Курбедінов вважає нонсенсом заборону обвинуваченому окупаційною владою Ільмі Умерову говорити про обставини справи навіть зі своїми захисниками.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Слідчий забороняє обвинуваченому говорити про свою справу навіть адвокату. Це нонсенс. Але цей нонсенс підтримали і закріпили судді у Криму!" - зазначив Курбедінов.

За його словами, заборона Умерову на розголошення даних про слідство суперечить навіть російському законодавству.

"На засіданні за скаргою Ільмі-ага у Верховному суді Криму рішення Конституційного суду РФ не справило враження на кримських суддів у Київському райсуді і Верховному суді. Це рішення Конституційного суду однозначно закріпило заборону на взяття в обвинувачених підписки про нерозголошення даних слідства, і це порушує право на захист", - прокоментував Курбедінов.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Криму відбулися відразу три засідання "суду" у зв'язку з апеляціями захисту Ільмі Умерова. Перша стосувалася оскарження рішення суду першої інстанції про порушення справи проти Умерова. У другій касаційній скарзі оспорювалося рішення Конституційного суду РФ про незаконно отриману підписку про нерозголошення інформації у справі, дану Умеровим. Третя - про незаконне його поміщення у психіатричний стаціонар. У всіх трьох скаргах "суд" відмовив захисту Умерова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-