Рада просить світ не визнавати окупантські вибори в Криму

Рада просить світ не визнавати окупантські вибори в Криму

Укрінформ
Народні депутати звернулися до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо проведення незаконних виборів до Державної Думи Російської Федерації на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 269 нардепів.

"Верховна Рада України звертається до парламентів іноземних держав, парламентських Асамблей та міжнародних організацій із наполегливим проханням утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в Криму, а також закликає за будь-яких обставин не визнавати їх результати", - йдеться у зверненні.

У документі парламент наголошує на тому, що стосовно усіх іноземців, які вирішать здійснити візит на окуповану територію для участі у спостереженні за незаконними виборами, правоохоронні органи України відкриють кримінальні провадження за порушення правил в’їзду на тимчасово окуповану територію України з метою заподіяння шкоди національним інтересам України та притягнуть таких іноземців до відповідальності за порушення українського законодавства.

Крім того, Верховна Рада нагадує, що лише продовження дотримання державами та міжнародними організаціями послідовної позиції із засудження агресії Росії проти України, засудження окупації та невизнання анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь дозволить відновити суверенітет, територіальну цілісність та незалежність нашої держави у міжнародно визнаних кордонах.

Як повідомлялося, в Російській Федерації 18 вересня відбудуться вибори в Держдуму. Влада РФ плануює провести вибори до Держдуми і на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Як повідомлялося, в Російській Федерації 18 вересня відбудуться вибори до Держдуми. Влада РФ планує провести вибори в Держдуму і на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-