Кулеба відповів Путіну: Питання Криму справді закрите. Це - Україна

Кулеба відповів Путіну: Питання Криму справді закрите. Це - Україна

Укрінформ
Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів на заяву президента РФ Володимира Путіна щодо окупованого Криму.

"Питання Криму дійсно закрите. Крим - це Україна. Питання форми відповідальності роскерівництва за анексію відкрите", - написав Кулеба у Твіттері.

Як повідомлялося, президент РФ Путін під час виступу на пленарному засіданні Східного економічного форуму, який сьогодні проходить у Владивостоку, заявив, що історично питання Криму закрите. "Народ Криму рішення ухвалив і проголосував. Питання історично закрите. Повернення до колишньої системи не існує взагалі. Жодного", - сказав Путін.

16 березня 2014 року за військової й політичної підтримки Російської Федерації у Криму відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму, за підсумками якого Росія включила півострів до свого складу.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це "відновленням історичної справедливості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-