Скаргу на відправлення Умерова в психлікарню розглянуть 13 вересня - адвокат

Скаргу на відправлення Умерова в психлікарню розглянуть 13 вересня - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Скарги на відправлення у психіатричний стаціонар українського політв'язня в окупованому Криму Ільмі Умерова розглянуть, можливо, вже після його звільнення.

Про це написав у Твіттері адвокат Микола Полозов.

"Розгляд скарги захисту на відправлення Умерова в психіатричний стаціонар призначено на 13.09.16", - пише Полозов.

Раніше адвокат повідомляв, що комісія, на якій буде прийматися рішення про можливе звільнення Умерова із стаціонару, відбудеться 7 вересня.

Як повідомлялося, ФСБ порушила кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова за статтею "сепаратизм" у травні цього року. Підконтрольна Кремлю "прокурор Криму" Наталія Поклонська пояснила це тим, що Умеров, за її словами, закликав до порушення територіальної цілісності Росії в ефірі українського телеканалу АТR.

Стан здоров'я Умерова значно погіршився 11 серпня під час розгляду сімферопольським судом питання про призначення йому психіатричної експертизи. Після приїзду швидкої допомоги і проведеного кардіографічного дослідження Умерова забрали в лікарню з підозрою на інфаркт. Незважаючи на стан здоров'я, підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи.

У Міністерстві закордонних справ України висловили занепокоєння станом здоров'я заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. ЄС, США, Британія, ОБСЄ засудили примусове утримання Умерова в психіатричній лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-