Чубаров: У

Чубаров: У "кримську провокацію" був залучений Путін

Укрінформ
Ніхто досі до кінця не знає, що відбулося на початку серпня у Криму між різними військовими формуваннями РФ. Однак очевидно, що з цього вони вирішили зробити провокацію.

Про це в інтерв’ю "5 каналу" розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"І в цю провокацію був залучений сам президент Росії Путін. Він, спираючись на заздалегідь підготовлену провокацію, заявив про те, що формат "нормандської четвірки" не може працювати, бо Україна діє як держава-терорист. Це ми, на своїй землі!", - підкреслив він.

"Наскільки я знаю, після початку цих подій вже немає контакту між президентом Росії і президентом України. Та розмова про нібито диверсію – з боку Путіна вона була брутальною, нахабною. Зрозуміло, що наш президент відкинув всі ці звинувачення і сказав, що Росія шукає привід для більш широкої диверсії, можливо більшої військової агресії. І зараз, джерела говорять, що контакти між адміністраціями президентів заморожені", - заявив Чубаров.

Він зазначив, що одразу після спроби провокації зробив заяву про те, що "Путін надав нам чудовий шанс для того, щоб тепер нам, як Україні, переформатувати своє завдання і свої очікування від будь-яких діалогів і будь-яких форматів між Україною та Заходом, Україною, Заходом і Росією".

"Я вважав, що ми тепер не маємо іти на зустріч деяким західним політикам, які вимагають від нас поступового вирішення тих проблем, які привнесені війною Росії проти України", - підкреслив лідер кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-