РосЗМІ викрили ігри ФСБ в

РосЗМІ викрили ігри ФСБ в "українських диверсантів"

Укрінформ
Андрій Захтій, фігурант гучної кримінальної справи про нібито підготовку українськими спецслужбами диверсій у Криму, відразу після затримання отримав 15 діб за дрібне хуліганство. За хуліганство притягувався і його "можливий поплічник" Редван Сулейманов.

Про це пише "КоммерсантЪ".

"Андрій Захтій, як випливало з його зізнавальних свідчень, даних ФСБ, у ніч на 7 серпня мав забрати на автомобілі групу українських диверсантів біля кладовища в селі Суворове поблизу Армянська. На місці, за його словами, він побачив стрілянину і був затриманий співробітниками ФСБ. Втім, останні не стали оформляти його затримання як підозрюваного у вчиненні тяжких злочинів", - зазначає видання.

За даними бази судових рішень, наступного дня, 8 серпня 2016 року, суддя Залізничного райсуду Сімферополя Тетяна Бєлінчук ухвалила постанову про призначення Андрію Захтію покарання за "дрібне хуліганство" (ч.1 ст.20 КпроАП).

Раніше за хуліганство, але вже Красноперекопським районним судом було призначено адміністративне покарання ще одному "можливому поплічнику диверсійної групи" Редвану Сулейманову (дані засудженого у базі судових рішень співпадають з даними фігуранта гучної справи). Після відбування 15 діб за хуліганство він був затриманий співробітниками ФСБ, які спочатку звинуватили його в "пособництві учасникам незаконного збройного формування" (ст.208 КК), а потім і у "сприянні диверсантам" (ст.281 КК).

Раніше у МВС України повідомляли, що Андрій Захтій, нібито затриманий ФСБ у Криму, двічі судимий рецидивіст, який втік до РФ через борги.

На відео, поширеному прес-службою ФСБ, Редван Сулейманов повідомив, що на завдання співробітників української розвідки шукав місця на автовокзалі і в аеропорту Сімферополя для закладення вибухових пристроїв. За цим заняттям його, згідно із зізнанням, узяли співробітники ФСБ.

Як відомо, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров раніше повідомляв, що ФСБ Росії заарештувало Редвана Сулейманова ще майже за три тижні до подій на російсько-українському кордоні, а його родичі приховували факт арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-