Справа Чийгоза: потерпілий міліціонер відніс себе до конфесії

Справа Чийгоза: потерпілий міліціонер відніс себе до конфесії "слов'ян"

Укрінформ
Допит першого "потерпілого" у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза засвідчив "вибірковість" його пам'яті.

Про це адвокат Микола Полозов пише у Twitter.

"Потерпілий Петров пам'ятає тільки Чийгоза і команди, які він нібито віддавав. Все інше - клінічна амнезія", - пише Полозов.

За його словами, Петров Павло Петрович із Джанкоя заявив на допиті, що прибічники єдиної України поводилися агресивно, він нібито бачив у них ножі, дрючки, прапор "Правого сектора". При цьому він заявив, що з собою у Сімферополь "ми взяли спецзасоби: каску, палицю, щит, бронежилет, але з автобуса їх не брали - не було потреби".

У цілому адвокат критично відгукується про «потерпілих»: «Потерпілі менти у справі Чийгоза у своїх свідченнях видаються навіть більш жалюгідними, ніж у "болотній" справі». Зокрема, на запитання Чийгоза про те, до якої конфесії належить "потерпілий", той гордо заявив: "Слов'яни!"

Також на суді оголошено графік засідань до вересня: 25, 26, 30 серпня, початок о 9:30.

Як відомо, сьогодні на суд викликали трьох потерпілих - екс-міліціонерів України, які забезпечували порядок 26 лютого 2014 року. Усі вони нині "служать" у поліції РФ.

Чийгоз перебуває під арештом з 29 січня 2015 року. За сфальсифікованою кримінальною справою про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року поблизу Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених.

Так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив йому арешт до 8 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-