У суді над Чийгозом допитують

У суді над Чийгозом допитують "потерпілих" міліціонерів

Укрінформ
На суді над заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом розпочався допит потерпілих.

Про це адвокат Микола Полозов повідомляє у Twitter.

"Суд у справі Ахтема Чийгоза розпочався. Захист заявляє клопотання про доправлення його в залу суду. Судді відмовляються. Сьогодні викликали трьох потерпілих. Всі троє - екс-міліціонери України, які забезпечували порядок 26.02.14. Нині - поліцейські в РФ. Перший потерпілий - Петров Павло Петрович з Джанкоя ", - пише Полозов.

Як відомо, Чийгоз перебуває під арештом в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року поблизу Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Трьох з них - Ахтема Чийгоза, Мустафу Дегерменджі й Алі Асанова утримують в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемир, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають вироку вдома, їх узяли на поруки.

Так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. Чийгозу інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня Чийгозу, Дегерменджі й Асанову.

У Росії правозахисний центр «Меморіал» визнав Чийгоза, Асанова і Дегерменджі політв'язнями.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-