ПАРЄ легалізує окупацію Криму, якщо поверне делегацію Росії - Кулеба

ПАРЄ легалізує окупацію Криму, якщо поверне делегацію Росії - Кулеба

Укрінформ
Делегація Російської Федерації вже у січні 2017 року може повернутися до засідань ПАРЄ, якщо подасть свої повноваження і ці повноваження не оскаржать інші делегати Асамблеї.

Про це під час прес-клубу в рамках XII наради керівників закордонних дипломатичних установ України розповів постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є розхожа думка про те, що Росія перебуває під санкціями в ПАРЄ. Вона не перебуває під санкціями, тому що вони не подали свої повноваження минулого року, знаючи, що потраплять під санкції. Тому політично вони під санкціями, але це санкції, які вони фактично самі на себе наклали. Ризик у тому, що якщо в січні вони подадуть свої повноваження і ці повноваження не будуть оскаржені, то делегація Росії повернеться", - сказав Кулеба.

За його словами, наразі основними темами в ПАРЄ є міграція, а після спроб перевороту в Туреччині буде ще й Туреччина. Дипломат зауважив, що в цьому зв'язку "почали лунати голоси" тих, хто виступає за повернення російської делегації.

Водночас Кулеба підкреслив, що основний ризик від такого можливого повернення делегації РФ свідчитиме про опосередковану легалізацію з боку ПАРЄ анексії Криму.

"Це буде делегація новообраної Думи, до якої вибори вже відбудуться і на окупованій території Криму, тобто, по суті, ПАРЄ опосередковано легалізує окупацію Криму, опосередковано, але дуже чітко", - наголосив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-