Адвокат Чийгоза відвідав його в СІЗО

Адвокат Чийгоза відвідав його в СІЗО

Укрінформ
Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза Микола Полозов зустрівся з підзахисним у СІЗО Сімферополя.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Зустрівся з Ахтемом Чийгозом у СІЗО Сімферополя. Обговорювали завтрашній суд, ситуацію з Ільмі Умеровим і загалом із тиском російської влади на кримських татар. Завтра о 9:30 початок чергового засідання у справі Ахтема Чийгоза. Черговий день протистояння з безглуздою і нещадною репресивною машиною Кремля. Необхідно підтримати його в цій боротьбі. За його і вашу свободу!" - пише Полозов.

Він також уточнив, що умови утримання в СІЗО жахливі, "це пекло": "Температура +35, духота, обливаєшся потом як у лазні. Не уявляю як витримують кримське літо в'язні цього закладу, а враховуючи переповненість СІЗО всі "принади" на зразок сну по черзі в переповнених камерах це виглядає справжніми тортурами". При цьому Полозов віддає належне Чийгозу. За його словами, той тримається гідно, мужньо.

Ахтема Чийгоза утримують у застінках ФСБ в окупованому Криму з 29 січня 2015 року. У сфальсифікованій кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля стін Верховної Ради Криму проходять шестеро обвинувачених. Трьох із них - Ахтема Чийгоза, Мустафу Дегерменджі та Алі Асанова тримають у СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемір, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають на вирок удома, їх узяли на поруки.

Як повідомляв Укрінформ, так званий Верховний суд Криму виділив справу Ахтема Чийгоза в окреме провадження. 20 липня суд продовжив арешт до 8 жовтня трьом фігурантам справи "26 лютого" - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджі і Алі Асанову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-