Геращенко: Захтей –рецидивіст, котрий втік від боргів до Москви

Геращенко: Захтей –рецидивіст, котрий втік від боргів до Москви

Документ
Укрінформ
Народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко стверджує, що «український диверсант» Андрій Захтей, нібито затриманий ФСБ у Криму, двічі судимий рецидивіст, який втік до РФ через борги.

Про це політик написав у Фейсбуці.

«Журналісти інформаційного агентства "Миротворець" вивчили персональні дані Захтея А.Р., що є у відкритих джерелах, і виявилось, що це банальний антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая", - пише Геращенко.

За його словами, Захтей був засуджений у 1998 році до 6,5 року позбавлення волі за грабіж, вчинений групою осіб. Відсидів чотири роки у Львівській виправній колонії номер 40, але на шлях виправлення не став.

«Потім повторно був притягнутий до кримінальної відповідальності в 2008 році за шахрайство, підробку документів та ряд інших злочинів, проте відбувся напрочуд легко - судимістю і невеликим штрафом", - відзначив депутат.

Геращенко пише, що в 2011 "Зая" набрався боргів у рідному місті Бориславі Львівської області і втік від кредиторів до Москви. Потім він перебрався до Євпаторії, де жив до цього часу. Під час Майдану "Зая", як середньостатистичний ватник, постив у себе "ВКонтакте" антиукраїнські гасла, додав радник міністра.

"Загалом, якщо «Зая» і агент, то точно не українських спецслужб. Швидше за все його використовують як «консерву» агенти ФСБ. А сидіти йому не вперше. Він звиклий. Потім ще пенсію в РФ за особливі заслуги, можливо, дадуть", - прогнозує він.

Геращенко розкритикував роботу російських спецслужб: "Загалом незграбна робота. Навіть "Візитку Яроша" підкинути не здогадалися".

Як повідомлялося, раніше ФСБ РФ заявила про нібито ліквідацію агентурної мережі української розвідки у Криму. В ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області.

Пізніше в МЗС РФ назвали ім'я другого затриманого - Андрій Захтей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-