Україна підвищила рівень загрози у зв'язку з діями РФ у Криму – Скібіцький

Україна підвищила рівень загрози у зв'язку з діями РФ у Криму – Скібіцький

Укрінформ
В Україні підвищили рівень загрози у зв'язку з діями РФ на окупованому півострові, але Генштаб готовий реагувати на можливі загрози.

Про це "Українській правді" повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"На сьогодні збіглися в часі переміщення військ на півострові, йде дуже активна підготовка до навчання "Кавказ-2016", яке буде проводити РФ на південному окрузі, до якого будуть повністю залучені угруповання розміщені в Криму", - сказав він.

"Рівень загрози Україні з боку РФ зростає. Він завжди підвищується, коли проводять навчання біля кордону України", - сказав Скібіцький.

Він додав, що під приводом підготовки до навчання можуть бути здійснені дії, пов’язані з намірами приховати нарощення угруповання, переміщення військ.

"Бо у 2008 році, коли проводились навчання "Кавказ-2008" було створено угрупування, яке після цього здійснило окупацію окремих районів Грузії. Саме ці війська тоді використовувались. Основну небезпеку несли мобільні повітряно-десантні війська", - зазначив він.

Скібіцький також повідомив, що військова техніка, яку перевозять залізницею по території Криму, - це ротація.

"За даними управління розвідки Міноборони, на сьогодні відбувається часткова ротація підрозділів повітряно-десантних військ РФ, які розміщені на півночі Криму. За попередніми даними, ця ротація була запланована на серпень. І саме в період з 27-30 липня до Криму почали прибувати залізничні ешелони з технікою повітряно-десантних військ, які будуть проходити ротацію", - сказав він.

За даними розвідки, дві батальонно-тактичні групи розміщені в районі Джанкоя і одна – в районі Кам'янського.

"На сьогодні відбуваються ротації саме батальйонно-тактичної групи в Джанкої, це 11 ОДШБ, вона буде замінена на БТГ десанту 7 десантно-штурмової дивізії. Як правило, ротація відбувається кожні півроку і от 11 бригада перебуває в районі Джанкоя з квітня", - сказав він.

На питання, чи збільшилась загроза для мешканців прикордонної ділянки, Скібіцький зазначив, що "люди живуть в такій ситуації вже два роки, такі ротації відбуваються кожні шість місяців".

"Генштаб ЗСУ володіє інформацією, і адекватно реагує на всі можливі загрози, які можуть виникнути", - додав він.

Як відомо, 7 серпня на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю було припинено пропуск громадян.

Паралельно у деяких районах окупованого півострова на дорогах стали встановлювати військові блокпости.

На півночі Криму в районі міст Армянськ та Джанкой почалося скупчення військової техніки РФ, Джанкой оточений військовими з танками та іншою технікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-