Росія посилює сухопутне та морське угруповання в Криму - ГУР

Росія посилює сухопутне та морське угруповання в Криму - ГУР

Укрінформ
Російська Федерація посилює сухопутний і морський компоненти на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках нарощення бойових потужностей міжвідомчого угрупування Російської Федерації в Криму здійснюється посилення сухопутного компоненту на півночі півострова", - сказав Скібіцький.

Він додав, що Росія протягом 2016-2019 років планує завершити посилення сухопутного угрупування російських військ на тимчасово окупованій території Криму.

"Відповідно до заяви начальника штабу - першого заступника командувача Повітряно-десантних військ Росії генерал-лейтенанта Ігнатова, у місті Джанкой розпочнеться формування 97-го десантно-штурмового полку. Зокрема, в 2017 році планується розгорнути батальйон, а протягом 2018-2019 року завершити процес формування полку, який увійде до складу десантно-штурмової дивізії, яка дислокована в Новоросійську. Таким чином буде посилено сухопутне угрупування російських військ на тимчасово окупованій території Криму", - додав Скібіцький. 

Він також зазначив, що окрім посилення сухопутних угрупувань російських військ, на півострові планується ще й посилення морського компоненту.

"Так, 29 липня в акваторії Балтійського моря розпочались ходові випробування 3-го фрегату класу "Адмірал Макаров", на озброєнні якого знаходиться ракетний комплекс "Калібр-НК". За нашими оцінками і згідно з заявленими тактико-технічними характеристиками, зазначений комплекс дозволяє завдавати удари з будь якої точки південної і західної частин Чорного моря, по об'єктах та цілях на всій території нашої держави. До кінця 2016 року очікується включення до складу 30 дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту Росії саме цього фрегату. Після введення фрегату до складу Чорноморського флоту Росії кількість кораблів, оснащених універсальним ракетним комплексом типу "Калібру-НК", збільшиться до 7 - це підводні човни і відповідні фрегати", - зазначив Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-