Тортури кримського ФСБ: політв'язень Костенко потребує операції - адвокат

Тортури кримського ФСБ: політв'язень Костенко потребує операції - адвокат

Укрінформ
Український політв'язень Олександр Костенко, якого незаконно утримували в російській колонії, потребує термінової операції руки, травмованої під час тортур в окупованому Криму.

Про це заявив у Фейсбуці його адвокат Дмитро Сотников. 

"Діагноз: Посттравматичний деформуючий артроз лівого ліктьового суглоба 2 ступеню ФНС 2. Посттравматична нейропатія променевого і ліктьового нерву ліворуч. Рекомендовано: ЛФК лівої верхньої кінцівки, ендопротезування (операція по заміні компонентів суглоба імплантатами - ред.) лівого ліктьового суглоба", - написав Сотников.

За його словами, рентгенографія руки показала, що "рухомість в ліктьовому суглобі порушена, суглобова щілина нерівномірно розширена. Променева кістка зміщена спереду. Ліктьова деформована. Суглобові поверхні і ділянки кісток, прилеглих до суглоба, нерівномірно склерозовані. У кістках (епіфізах) є краєві кісткові розростання".

Згідно з висновком, підписаним начальником філії "Медичної частини № 3" ФКУЗ МСЧ-43 ФСІН Росії підполковником внутрішньої служби А.В.Поздеєвим 30.06.2016, пацієнту з посттравматичним артрозом лівого ліктьового суглоба 2-го ступеню і розривом зв'язок ліктьового суглоба операція можлива "в плановому порядку після звільнення". Крім того, на думку лікарів російської колонії, пацієнт з таким діагнозом "стаціонарного лікування не потребує".

Адвокат нагадав, що 5 лютого 2015 року в Криму "під час затримання і подальших тортур Александру Костенку зламали руку співробітники Кримського УФСБ, в числі яких він пізнав Тішеніна і Шамбазова". У порушенні кримінальної справи на співробітників було відмовлено.

На даний час Костенко утримується в колонії загального режиму ГІК-5 в м.Кірово-Чепецьке. На запит адвоката керівництво колонії відмовилося повідомляти інформацію про стан здоров'я його підзахисного, у зв'язку з чим Сотников подав позов до Жовтневого районного суду м.Кірова.

Раніше Укрінформ повідомляв, що суд в Криму призначив Олександру чотири роки і два місяці тюремного ув‘язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових безпорядків" у Києві він заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіста теж звинувачують у несанкціонованму зберіганні вдома нарізного ствола.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-