Кримськотатарське мовлення:

Кримськотатарське мовлення: "Мейдан" поновлює ефір, запрацює "Хаят"

Укрінформ
Нацрада з питань телерадіомовлення підбила підсумки конкурсу на мовлення з використанням вільних радіоканалів у Херсонській області.

Як повідомляє прес-служба регулятора, загалом на конкурс було виставлено 5 частот.

"За результатами рейтингового голосування переможцями конкурсу стали: Агентство "Кримські новини" (нова радіостанція "Хаят") - на частоті 103,5 МГц у с. Василівка; "ТРО "Софія" - на частотах 100,9 МГц у с. Василівка і 103,6 МГц у м. Генічеську; Телевізійна компанія "Атлант-СВ" (радіо "Мейдан") - 90,8 МГц у м. Генічеську; НТКУ - 102,8 МГц у смт Новотроїцьке", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, за результатами конкурсу відновлено ефірне мовлення кримськотатарської радіостанції "Мейдан", яке припинило мовлення внаслідок анексії півострова, а також з’явилася нова кримська радіостанція "Хаят" (у перекладі "Життя").

За словами члена Нацради Сергія Костинського, цей конкурс - перший у рамках розробленої Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму.

"Ми вирішили, що Національна рада проводитиме невеликі конкурси відповідно до надходження прорахованих частот. Це значно пришвидшить розвиток телерадіомовлення в регіоні", - зазначив він.

Під час обговорення голова Нацради Юрій Артеменко запропонував визначити як особливі умови ліцензії місцевого мовника ТРО "Софія" трансляцію не менше ніж 50% інформації і програм, присвячених місцевій тематиці. Таке застереження, за його словами, необхідне для уникнення можливого продажу місцевої компанії мережевим радіостанціям.

Особливі умови також були передбачені і для агентства "Кримські новини" - це розміщення інформаційних передач, не менше ніж 50% яких мають бути кримської тематики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-