Держдеп: Розгортання Росією військ в окупованому Криму неприпустиме

Держдеп: Розгортання Росією військ в окупованому Криму неприпустиме

Укрінформ
Заяви російського керівництва про посилення військової присутності на кордонах з Україною, а також у Криму, не відповідають духу зобов'язань, які взяла на себе Москва щодо зменшення насильства в Україні.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачили ці заяви і ознайомлені з повідомленнями медіа про них. Якщо це відповідає дійсності, ми вважаємо, що це, очевидно, суперечить нинішнім зусиллям, спрямованим на припинення насильства та деескалацію напруженості на сході України, відповідно до зобов'язань Росії", - зазначив він.

Кірбі вкотре закликав Москву виконувати Мінські зобов'язання.

При цьому він висловив занепокоєння у зв'язку з тим, що Росія нарощує свою військову присутність на Кримському півострові.

"Як зазначається в повідомленнях, це нарощування включає російські війська в Криму. Це недопустимо", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що "Крим завжди залишатиметься частиною України".

Як повідомлялося раніше, в середу міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про розгортання Росією в Південному окрузі 13 дивізій та понад двох десятків полків протягом останніх трьох років. Крім того, він зазначив про розгортання "самодостатнього угруповання військ" на території Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-