Умеров відмовився добровільно проходити психіатричну експертизу

Умеров відмовився добровільно проходити психіатричну експертизу

Укрінформ
Обвинувачений російськими окупантами в сепаратизмі заступник Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров подав до суду скаргу про незаконність порушення проти нього кримінальної справи і відмовився проходити судово-психіатричну експертизу.

Про це Умеров написав на своїй сторінці в Facebook

"Ми подали скаргу в Київський райсуд Сімферополя (поштою відправили) на ухвалу про порушення кримінальної справи 12 травня. Також, поштою, на ім’я слідчого ФСБ відправили заяву про відмову (небажання) добровільно проходити амбулаторну судово-психіатричну експертизу, розцінивши її як спробу дискредитації моєї особи і приниження ділової репутації", - повідомив Умеров.

Він зазначив, що нині у його справі "місцеві адвокати працюють в тісному контакті з московськими".

"Завдання перед собою поставили радикальне - визнати рішення про порушення кримінальної справи незаконним", - зазначив Умеров, водночас додавши, що "ілюзій з приводу "правосуддя" не має".

Умеров нагадав, що, як і раніше, не визнає референдум від 16 березня 2014 р. і "всі його наслідки", а також вважає, що не робив замах на територіальну цілісність РФ, оскільки Крим - "це територія іншої держави, що називається - Україна".

Раніше Укрінформ повідомляв, що адвокати Ільмі Умерова Марк Фейгін і Микола Полозов домагатимуться для нього в правозахисному центрі "Меморіал" і правозахисній організації Amnesty International статусу політично переслідуваного.

Екс-голові районної державної адміністрації Бахчисарая і заступнику глави Меджлісу Ільмі Умерову пред'явлені обвинувачення за ст.280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, направлених на порушення територіальної цілісності РФ. У тексті обвинувачення вказано, що Умеров 19 березня 2016 року в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. 12 травня 2016 р. Умерову вручили підписку про невиїзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-