Кримськотатарський ресурсний центр презентував нові проекти

Кримськотатарський ресурсний центр презентував нові проекти

Укрінформ
У вівторок в Укрінформі презентували видану Кримськотатарським ресурсним центром брошуру про зниклих безвісти і загиблих з початку окупації жителів Криму

Про презентовані проекти розповів глава правління Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета представленої нами брошури, виданої російською та англійською мовами - розповісти Україні та світовій спільноті про продовження репресій у Криму, про нових політв'язнів і викрадених активістів, які стали жертвами окупаційного режиму", - сказав Барієв.

За його словами, Кримськотатарський ресурсний центр, який почав працювати в Криму відразу після його окупації в 2014 році як Комітет із захисту прав кримськотатарського народу, сьогодні займається не просто правозахисною діяльністю, а й "організаційно підтримує будь-яку ініціативу, пов'язану з Кримом і кримськими татарами".

Крім того, підкреслив Барієв, громадська організація допомагає і активно сприяє діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в деокупації Криму.

"На сьогодні ми нарахували 24 політв'язнів з Криму і 16 осіб, які загинули або пропали безвісти після окупації, доля яких ще не відома", - повідомив Барієв.

Глава Кримськотатарського ресурсного центру зазначив, що його організація займається правовою і інформаційною підтримкою всіх громадян, незалежно від їх національності.

"Ми працюємо не тільки з кримськими татарами, а й з усіма активістами, які зникли безвісти або постраждали в Криму, незалежно від їх національності і віросповідання. У нашому списку політв'язнів є і ті, хто навіть побічно пов'язаний з Кримом", - розповів глава правління КРЦ.

Наприклад, повідомив він, у нашій брошурі є активіст з Рівненської області, якого було незаконно заарештовано на території окупованого Криму, а також хлопці з євромайдану, які приїхали до Криму на початку окупації півострова і зникли безвісти, інформація про них досі відсутня.

Як повідомив Барієв, Кримськотатарський ресурсний центр організовує навчання кримчан, яким необхідно знати як вести себе в різних ситуаціях у Криму, щоб захистити себе від представників силових структур, як отримати необхідні документи громадянина України на материку і яку правову інформацію можна почерпнути на новому відкритому сайті ресурсного центру.

Як громадська організація Кримськотатарський ресурсний центр також активно готується до прийняття законопроекту про корінні народи України.

"Сьогодні ми з урахуванням зауважень експертів ООН та інших міжнародних організацій, після узгодження з Міністерством юстиції України, готуємо свій законопроект "Про корінні народи України" і робимо все, щоб його було якомога швидше ініційовано та прийнято", - резюмував Барієв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-