Росія готує показове шоу для світу з кримськими татарами – Чубаров

Росія готує показове шоу для світу з кримськими татарами – Чубаров

Ексклюзив
Укрінформ
Кількість ув'язнених кримських татар збільшуватиметься. Потім російська влада їх та організацію "Хізб ут-Тахрір" звинуватить у екстремізмі та проведе показовий процес над корінним народом аби "продати заходу нову гібридну форму своєї поведінки в Криму" та водночас залякати кримців.

Так у коментарі Укрінформу пояснив посилення Росією тиску на кримців лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"По тих даних, які ми отримали з різних незалежних, в тому числі міжнародних джерел, окупанти будуть нарощувати кількість ув'язнених, яких вони звинувачують у належності до нібито екстремістської організації "Хізб ут-Тахрір". І тут не має значення, що немає такої кількості людей, які б належали до "Хізб ут-Тахрір" у Криму.  Немає такої організації екстремістської "Хізб ут-Тахрір". Але окупанти це роблять, щоб, набравши певну кількість людей, ймовірно їх буде 30-35 людей, здійснити шоу-процес аби обдурити західний світ, в тому, що вони, мовляв, у Криму протидіють не кримським татарам, не мусульманам, але мусульманським екстремістам", - заявив Чубаров.

Він вважає, що посилюючи репресії проти кримців, Росія намагається пояснити Заходові свою присутність в українському Криму. "Вони намагатимуться продати Заходу нову гібридну форму своєї поведінки в Криму. Мовляв, що ви нас критикуєте, чому застосовуєте санкції: ми тут боремося з екстремістами, як ви і ми разом боролися в Сирії", - пояснив лідер Меджлісу.

Друга мета посилення репресій проти кримськотатарського народу - це максимальне залякування кримських татар, вважає Чубаров. "Вони всіляко намагаються витіснити кримських татар", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вранці у селищі Червоний мак Бахчисарайського району окупованого Росією півострова затримано ще одного кримського татарина Ісмаїла Мустафаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-