Москва

Москва "набиває" Крим зброєю: більше 600 танків, 100 літаків і підводні човни

Укрінформ
Російська Федерація продовжує розгортання потужного угруповання своїх Збройних сил на Кримському півострові, яке станом на травень становить майже 24 тисячі військових.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія приділяє посилену увагу півдню України, західній частині Чорного моря, Керченській протоці та Азовському морю, а також Абхазькому узбережжю Грузії та східній частині Середземного моря. Для реалізації зазначених завдань Російська Федерація продовжує розгортання потужного угруповання своїх Збройних сил на Кримському півострові, яке станом на травень поточного року включає: близько 24 тис. військовослужбовців, 613 танків та бронетранспортерів, 162 артилерійські системи, близько 100 бойових літаків, 56 вертольотів, 16 берегових ракетних комплексів, 30 бойових надводних кораблів та 4 підводні човни", - розповів Скібіцький.

Він підкреслив, що усе це значно перевищує угруповання російських військ у Криму, яке знаходилося на території півострова до його анексії РФ. "У подальшому до 2020-2025 року чисельність російських військ у Криму та кількість їх озброєння планується збільшити у півтора-два рази за основними показниками", - зауважив він.

Представник ГУР констатував, що протягом останнього часу значні зміни також відбулися у повітряному компоненті угруповання Збройних сил РФ у Криму. На додаток до існуючої морської авіації Чорноморського флоту, на півострові розгорнуто 27 змішану авіаційну дивізію у складі трьох різнорідних полків. Таким чином, у цілому авіаційне угруповання здатне виконувати завдання на всю глибину Чорноморського театру воєнних дій, а також здійснювати підтримку російських військ з повітря на півночі Криму.

"Результат окупації Російською Федерацією Криму у 2014 році слід розглядати як суттєвий чинник, який впливає на безпекову ситуацію як навколо півострова, так і загалом у Чорноморському регіоні. При цьому, головною метою дій режиму Путіна з анексії Криму є зміцнення позицій Росії у Чорноморському регіоні, а також створення потужного військового форпосту на противагу США і НАТО", - наголосив Скібіцький.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-