Окупанти обшукують будинки кримських татар

Окупанти обшукують будинки кримських татар

Відео
Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял повідомляє про обшуки як мінімум у трьох будинках кримських татар у Сімферополі.

"У Сімферополі в будинку Тимура Османова на вул. Дагджи пройшов обшук. Також обшуки проводяться в будинках у його друзів Хайсера і Артура, які проживають у тому ж мікрорайоні Сімферополя", - написав Джелял у Фейсбуці.

За його словами, Тимур у супроводі співробітників силових структур доставлений у центр "Е" - управління з протидії екстремізму.

Пізніше заступник глави Меджлісу з посиланням на слова очевидців додав, що від центру "Е" від'їжджають нові наряди силовиків з понятими.

Уранці 26 травня в Криму пройшла нова хвиля обшуків в будинках кримських татар. Зокрема, повідомлялося про приїзд збройних російських силовиків у мікрорайони Кам'янка та Хошкельди в Сімферополі, також є інформація про подібні заходи в Алупці.

Обшуки, викрадення та інший тиск по відношенню до кримськотатарського населення на півострові не припиняються з початку анексії Криму Росією. Про це постійно повідомляють правозахисники, в тому числі міжнародні. Однак Кремль і підконтрольна Росії влада Криму заперечують це, заявляючи, що у "злочинів немає національності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-