Москва не дає світові забути про репресії в Криму - Мінінформ

Москва не дає світові забути про репресії в Криму - Мінінформ

Укрінформ
Перемога Джамали на Євробаченні подарувала ковток свободи кримським татарам та зміцнила надію, що Крим зрештою повернеться в Україну, а позиція росіян лише привернула більшу увагу світу до Криму.

Таку думку висловила в інтерв'ю Укрінформу перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

"Я вважаю це і своєю перемогою. Не тільки як людини, яка особисто знає Джамалу, але також кримської татарки, яка сьогодні не може бути в Криму, так само як і вона", - зазначила Еміне Джеппар, яка до роботи в міністерстві була відомим ведучим кримськотатарського телеканалу ATR.

Вона підкреслила, що Джамала насправді зробила дуже велику справу для кожного кримського татарина, хто був змушений переїхати з півострова на материкову Україну, й того, хто залишився в Криму й потерпає сьогодні від політичних репресій.

"Джамала хоча б на кілька годин виступу повернула їм цю свободу, а своєю перемогою вона дала більше - підтвердила надію, що Крим повернеться, надію, яку намагається сьогодні знищити Росія", - зауважила заступник міністра.

За її словами, росіяни навмисно політизують такі питання, як право кримських татар, корінного народу Криму, на свою землю. Так само вони чинили з Голодомором в Україні, наголосила представник міністерства.

Водночас, вона підкреслила, що Москва, того не бажаючи, своєю позицією ще більше звернула увагу світу на проблему Криму. "Це був, напевно, найкращий піар, який ми могли би очікувати", - підсумувала Еміне Джеппар.

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-