В США активно заговорили про депортацію кримських татар

В США активно заговорили про депортацію кримських татар

Фото
Укрінформ
У Сполучених Штатах розпочалася серія заходів, спрямована на привернення уваги американців і світової спільноти до трагедії кримськотатарського народу та нинішньої незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

Це зазначив у понеділок під час церемонії покладання квітів біля Меморіалу жертвам комунізму в центрі Вашингтона посол України в США Валерій Чалий, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз проводимо різноманітні заходи по всіх Сполучених Штатах", - зауважив український дипломат, підкресливши, що вони будуть спрямовані, передусім, на американське суспільство.

Так, за його словами, в Нью-Йорку організовуються конференції та слухання, присвячені, зокрема, жертвам політичних репресій. У понеділок у впливовому аналітичному центрі США "Атлантична рада" відбулася дискусія з демонстрацією документальної стрічки про ситуацію в Криму, презентованої Міністерством інформаційної політики України. Також були вшановані жертви репресій комуністичного режиму.

"На 18 травня, коли згадуватиметься 72 річниця сумних подій депортації кримських татар", - також заплановані заходи, сказав посол.

Крім того, Україна має намір активніше порушувати питання по Криму в Раді Безпеки ООН, де вона цього року отримала статус непостійного члена, і над цим працює Постійне представництво України при ООН. Існує також багато ідей для проведення інформаційних заходів, у тому числі показу фільмів про ситуацію в Криму.

"Тобто, йдеться про поєднання інформаційної, політичної, юридичної роботи з тією метою, щоб повернути Крим в Україну, а сьогодні – продемонструвати всьому світу, що про це неможна забувати", - наголосив дипломат.

Він підкреслив, що українська сторона докладає постійних зусиль, щоб нагадувати Америці і всьому світу про Крим – "про те що санкції мають лишатись, поки триває окупація, що потрібно зупинити порушення прав людини, зупинити дії Росії, які продовжуються, та сконсолідувати світові зусилля, щоб відновити і права людей, і права України на її суверенній території".

Він підкреслив, що в поєднанні з успіхом Джамали на Євробаченні, "ці зусилля отримали нового імпульсу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-