В Україні порушили справу за затримання Умерова

В Україні порушили справу за затримання Умерова

Укрінформ
Прокуратурою АР Крим розпочато кримінальне провадження за фактом затримання заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова на тимчасово окупованій території півострову Крим.

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

"Установлено, що 12 травня 2016 року озброєними співробітниками незаконно утвореного на території анексованого Російською Федерацією півострову Крим органу безпеки – підрозділу ФСБ РФ, на підставі рішень так званих судів, прийнятих за клопотанням «органів прокуратури в Криму», всупереч чинному законодавству України, затримано заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, після чого проведено обшук у його будинку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Умеров є патріотом України та завжди виступає проти окупації Російською Федерацією півострову Крим, у зв’язку з чим його звинувачують у публічних закликах та діях, направлених на порушення територіальної цілісності Російської Федерації.

"Однак відповідно до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" територія півострову Крим є невід’ємною частиною території України. Дії Російської Федерації щодо його анексії не визнає жодна цивілізована країна світу, оскільки це є грубим порушенням норм міжнародного законодавства та неприпустимим у цивілізованому світі", - наголосили у прокуратурі.

За вищевказаними фактами прокуратурою АР Крим розпочато кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.162 КК України (порушення недоторканності житла).

Відповідно до ч.2 ст.12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня в Бахчисараї окупаційною владою була арештована група кримських татар, яким інкримінується участь в терористичній організації. Крім того, у четвер був затриманий і вивезений на допит у ФСБ заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров. Проти нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст.280 КК РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-