Умеров розумів, що будь-хто з кримських татар на гачку в Кремля

Умеров розумів, що будь-хто з кримських татар на гачку в Кремля

Відео
Укрінформ
Окупаційна влада створила собі можливість для затримання будь-якого кримського татарина.

Про це Громадському розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров напередодні свого затримання.

"Визнавши Меджліс екстремістською організацією, влада підготувала для себе ґрунт схопити в будь-який момент будь-якого кримського татарина. Все може бути – можуть бути і арешти, можуть бути провокації, відбуваються ось такі речі, як в останні два дні", - розповів Умеров.

Він підкреслив, що кримськотатарський народ не визнає юрисдикцію Росії в Криму і не визнає нинішню "владу" на півострові.

"Я думаю, що тут найголовніше – бажання, щоб населення підвладної їм території було лояльне до "влади", це найголовніше. Кримськотатарський народ, я сміливо можу про це сказати, – не визнає юрисдикцію Росії в Криму і не визнає нинішню "владу" в Криму", - зазначив заступник голови Меджлісу.

"Але нинішню "владу" влаштувала б навіть не обов'язково лояльність активна, а й мовчазна присутність кримських татар в Криму їх би теж влаштувала. Тому вони і взялися організувати в Криму таку акцію, яку ми називаємо акцією залякування. Все, що відбувається останнім часом – заборони звичних нам заходів – 18 травня забороняють, день прапора забороняють, день захисту прав людини забороняють, лідерів не пустили до Криму", - додав Умеров.

Нагадаємо, 12 травня у Криму затримали заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Вранці в будинках мусульман у Бахчисараї пройшли обшуки, у результаті було заарештовано четверо кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-